Holistic and Body Treatments

Swedish Body Massage

 This massage is the original massage technique involving a sequence of movements working superficially and deeper into the tissue layers.  Movements such as effleurage work over the skin with the palm of the hand producing relaxation, whereas movements like petrissage work deeply.   Petrissage movements such as wringing and kneading will help to relieve tension promoting deep relaxation in the tissues and muscles.  The skin’s natural functions will be stimulated improving the condition of the skin and the warmth created will help relax the body physically and mentally.

Deep Tissue Massage

This massage is very similar to Swedish massage, but the deeper pressure is beneficial in releasing chronic muscle tension. Using slow, firm strokes and pressure, the focus is on the deepest layers of muscle tissue, tendons and fascia (the protective layer surrounding muscles, bones and joints).

Hot Lava Shell Massage

Relieve the deepest aches and pains, stress and tension with this revolutionary and unique full body massage which uses the natural benefits of heated Tiger Clam Shells from the Tropics. The smooth shells are expertly glided over the body with varying pressures, techniques and precision by the therapist tailored to meet your particular needs. Hydrating oils are used during the treatment to moisturise the skin as the warming energy of the shells helps to revitalise and rebalance the body and mind.

Hot Lava Shell Core Strength

A complete treatment of the back and tummy areas to improve core stability and strength. Ideal for anyone suffering with minor back ache this treatment uses the hot lava shells to massage the tummy and mid to lower back areas working as a natural colonic and relaxant to achieve total body alignment.

Hot Lava Shell Back Treatment

For an intensive back, neck and shoulder treatment this deep tissue massage uses heated lava shells to achieve a firm deep pressure and treat deep rooted muscle problems. The radiating heat from the shells releases tension and leaves you feeling instantly stress free and rejuvenated.

Hot Lava Shell Tummy Treatment

The natural colonic and ideal for anyone suffering from IBS and bloating. This treatment uses the heated lava shells to massage the abdominal area and improve the functioning of the digestive system. The combination of soothing heat and gentle massage stimulates the body’s natural systems to effectively eliminate toxins and reduce bloating. This treatment will leave you feeling comfortable, rejuvenated and with the added benefit of a flatter tummy which lasts for days.

LavaMama Pregnancy Massage

This massage is an ingenious treatment which creates a blissful combination of relaxation and stimulation to ease away aches and pains particularly focussing on the back, hips and legs as the pregnancy progresses. The treatment also aims to improve energy levels, assisting circulation and alleviating puffiness and fluid build-up particularly in the legs and ankles.  The clever combination of gentle but effective warmth and cold assists with pain relief and reduces muscle spasm in over-worked muscles. This specially developed massage effectively supports the mum-to-be throughout the crucial stages of her pregnancy and the miraculous changes to her body.

LavaMama Pregnancy massage has many benefits including a positive impact on the reduction of emotional stress, which makes for a happy pregnancy; it is also known to improve back, pelvic pain and inflammation which can be secondary to a change in posture. It reduces tension, fatigue and headaches and can assist with sleep.    LavaMama Pregnancy Massage is suitable from the second trimester and during the post-natal period. This improves the sense of wellbeing and brings much needed nutrients to the hard working muscles and organs, muscle tone and tissue quality are improved which helps to relax and rejuvenate the mum-to-be at a very special time in her life.

During this nurturing treatment the mum-to-be will be positioned comfortably and safely on the treatment couch with the use of the cleverly designed Comfy Client™ cushion, a series of interlocking cushions designed to cocoon the body and support the growing bump, whilst ensuring blood flow is maintained throughout.

Indian Head Massage

 This particular style of the scalp massage includes the neck, shoulders, upper back, upper arms and face, balancing the flow of the body’s subtle energy.  The treatment works on many different muscles and with these muscles and can help to relive tension and stress, increase concentration levels and encourage hair growth as well as creating the sense of relaxation and vitalization.

Hopi Ear Candling

Ear candling has a purely physical function.  This includes a pleasant feeling of warmth and a balance of pressure in the ears, forehead and sinuses.  It is soothing and helpful for earache, headache, ear noise, stress and nervousness. Also include pressure point massage on the face.

Dermalogica Thermal touch for back purification

De-stress your muscles and cleanse the skin of impurities with this purifying and relaxing back treatment.  A deeply-cleansing scrub sloughs off dead skin cells, readying skin for the removal of toxins.  Your hardest parts to reach will be cleansed, polished, hydrated and refreshed.

Universal Contour Wrap – Whether you’re looking to kick-start a slimming plan or target a few stubborn inches you can rely on Universal Contour Wrap to deliver instant results that will keep friends and family wondering how you do it.

If you have any questions regarding the Classic treatment, please see below, hopefully the following questions and answers will help you.

1. Is the inch loss really guaranteed?

Answer: Yes! With the Universal Contour Wrap Classic treatment you’re guaranteed to lose at least 6 inches after just one treatment.

2. How much will I lose?

Answer: The number of inches lost varies from person to person. You are guaranteed to lose at least 6 inches from the first treatment but average losses are 10-14 inches. To achieve maximum inch loss a course of three treatments is recommended where you can lose around 30 inches so it’s not uncommon to drop a complete dress size.

3. Does everyone lose inches?

Answer: YES! In 2008 a trial was carried out at the University of Westminster and out of a selection of women, all instantly lost inches from a single treatment. Not only that, all those who were re-measured 30 days later retained that inch loss!

4. I’ve just had a baby, will UCW work for me?

Answer: As long as you wait at least six weeks after a normal delivery and take your doctor’s advice after a Caesarean, UCW Classic is perfectly safe and is excellent for firming up the stomach and bust areas and softening stretch marks after pregnancy.

5. Is it safe to have a wrap whilst breastfeeding?

Answer: Yes, it is perfectly safe to have a UCW Classic wrap whilst breast feeding. If warm, wet bandages are placed over the breast it will in fact encourage the milk flow slightly, but the special formulation of Classic Clay solution cannot damage breast milk in any way. If however you are very sensitive in that area you could choose to not be wrapped in this area, or you could ask the therapist to wrap the bandages less tightly. If this decision is made, we would not be able to offer the 6” guarantee, but it will not affect your overall results in other areas of the body.

6. I’m currently pregnant, is the UCW Classic Wrap safe for me?

Answer: Unfortunately you cannot have UCW Classic whilst pregnant; it is one of only three contra-indications. It is, however, an excellent treatment to have once you’ve had your baby.

7. Will I put the inches back on as soon as I drink water?

No. Unlike other inch loss treatments, UCW Classic doesn’t rely on dehydration to achieve its remarkable inch loss. In fact you’re encouraged to drink plenty of water after your treatment to continue the detox process and help you lose further inches after you’ve left the salon.

8. Can I be wrapped more than once?

Answer: Yes, to achieve maximum inch-loss from Universal Contour Wrap Classic a course of three treatments is recommended and should be taken 7-10 days apart. Inch-loss is cumulative and the average loss over the full course is 20-25 inches.

9. How long will the results last?

Answer: The initial 6 inch loss is guaranteed to last for 30 days providing you do not put on additional weight in that time, and providing the after care instructions are followed. Results can last for much longer depending on your lifestyle. And you can achieve even greater inch loss by having further wraps. A course of three treatments is recommended in order to achieve maximum inch loss.

10. After 30 days will the inches just come back?

Answer: Your lifestyle will very much depict when, if ever the inches will creep back on. For some people who lead fairly active, healthy lives the inches may never re-appear. In fact, a single UCW Classic treatment can offer such a boost in morale for people that they start to lead a healthier, active life straight away.

11. Will I lose weight with Universal Contour Wrap?

Answer: As toxins rather than fat are removed during the treatment process, any weight loss will be negligible. UCW Classic is the guaranteed inch loss treatment that shapes and tones your body so although you don’t lose weight you can still drop a complete dress size after having 3 treatments.

12. How many wraps can I have?

Answer: To achieve maximum inch loss a course of three treatments is recommended, but as long as each UCW treatment is taken at least 7-10 days apart to allow the special clay formula and bandages to take full effect there is no limit on how many times you can be wrapped. Because the results are so amazing Universal Contour Wrap will soon become part of your regular health and beauty routine, keeping you in the shape you deserve.

13. How often can I be wrapped?

Answer: To achieve maximum inch loss with UCW Classic a course of three treatments is recommended, taken 7-10 days apart. However because all UCW therapists are trained to treat each client individually and work with you to ensure you achieve maximum results you may be advised to be wrapped less often.

14. Will I just lose inches because I’m sweating?

Answer: No. The inch loss you’ll experience with Universal Contour Wrap is a result of the clay formula and special wrapping techniques used during the treatment. Warm clay and bandages are used in the wrapping process to make the application soothing and create the ideal effective temperature for the clay to work but not to induce sweating and dehydrating, unlike other wrap treatments.

15. Are there any common side effects to UCW?

Answer: Classic is a powerful detox treatment, and so it is important to drink plenty of water for several days after the treatment. If you continue to drink tea, coffee and fizzy drinks throughout your “normal” day you may find that after the toxins and impurities have been withdrawn that you may have a slight headache. If you follow our aftercare instructions and drink plenty of STILL water after your treatment and limit the intake of caffine and fatty foods there is little chance of this.