Universal Contour Wrap

 

One Universal Contour Wrap – £65

Course of 3 Wraps  – £160

Universal Contour Wrap is the scientifically proven inch loss treatment that guarantees you’ll lose at least 6 inches in just 2 hours, making it the perfect solution when you have to look your best for that special occasion. The 6 inch loss is also guaranteed to stay off for at least 30 days so you can be confident of looking great long after leaving the salon. This may sound too good to be true but with average losses of 10-14 inches from just one treatment, UCW Classic is the inch loss treatment you can trust. The unique clay formula and special wrapping techniques the therapists use, also tighten and tone your body while exfoliating and cleansing the skin so you will not only look great, you’ll feel fabulous too, after just one treatment.

So whether you’re looking to kick-start a slimming plan or target a few stubborn inches you can rely on Universal Contour Wrap to deliver instant results that will keep friends and family wondering how you do it.

If you have any questions regarding the Classic treatment, please see below, hopefully the following questions and answers will help you.

1. Is the inch loss really guaranteed?

Answer: Yes! With the Universal Contour Wrap Classic treatment you’re guaranteed to lose at least 6 inches after just one treatment or you pay nothing. Furthermore the inches are guaranteed to stay off for 30 days or you are entitled to be wrapped again absolutely free, so you really have nothing to lose, except for the inches of course.

2. How much will I lose?

Answer: The number of inches lost varies from person to person. You are guaranteed to lose at least 6 inches from the first treatment but average losses are 10-14 inches. To achieve maximum inch loss a course of three treatments is recommended where you can lose around 30 inches so it’s not uncommon to drop a complete dress size.

3. Does everyone lose inches?

Answer: YES! In 2008 a trial was carried out at the University of Westminster and out of a selection of women, all instantly lost inches from a single treatment. Not only that, all those who were re-measured 30 days later retained that inch loss!

4. I’ve just had a baby, will UCW work for me?

Answer: As long as you wait at least six weeks after a normal delivery and take your doctor’s advice after a Caesarean, UCW Classic is perfectly safe and is excellent for firming up the stomach and bust areas and softening stretch marks after pregnancy.

5. Is it safe to have a wrap whilst breastfeeding?

Answer: Yes, it is perfectly safe to have a UCW Classic wrap whilst breast feeding. If warm, wet bandages are placed over the breast it will in fact encourage the milk flow slightly, but the special formulation of Classic Clay solution cannot damage breast milk in any way. If however you are very sensitive in that area you could choose to not be wrapped in this area, or you could ask the therapist to wrap the bandages less tightly. If this decision is made, we would not be able to offer the 6” guarantee, but it will not affect your overall results in other areas of the body.

6. I’m currently pregnant, is the UCW Classic Wrap safe for me?

Answer: Unfortunately you cannot have UCW Classic whilst pregnant; it is one of only three contra-indications. It is, however, an excellent treatment to have once you’ve had your baby.

7. Will I put the inches back on as soon as I drink water?

No. Unlike other inch loss treatments, UCW Classic doesn’t rely on dehydration to achieve its remarkable inch loss. In fact you’re encouraged to drink plenty of water after your treatment to continue the detox process and help you lose further inches after you’ve left the salon.

8. Can I be wrapped more than once?

Answer: Yes, to achieve maximum inch-loss from Universal Contour Wrap Classic a course of three treatments is recommended and should be taken 7-10 days apart. Inch-loss is cumulative and the average loss over the full course is 20-25 inches.

9. How long will the results last?

Answer: The initial 6 inch loss is guaranteed to last for 30 days providing you do not put on additional weight in that time, and providing the after care instructions are followed. Results can last for much longer depending on your lifestyle. And you can achieve even greater inch loss by having further wraps. A course of three treatments is recommended in order to achieve maximum inch loss.

10. After 30 days will the inches just come back?

Answer: Your lifestyle will very much depict when, if ever the inches will creep back on. For some people who lead fairly active, healthy lives the inches may never re-appear. In fact, a single UCW Classic treatment can offer such a boost in morale for people that they start to lead a healthier, active life straight away.

11. Will I lose weight with Universal Contour Wrap?

Answer: As toxins rather than fat are removed during the treatment process, any weight loss will be negligible. UCW Classic is the guaranteed inch loss treatment that shapes and tones your body so although you don’t lose weight you can still drop a complete dress size after having 3 treatments.

12. How many wraps can I have?

Answer: To achieve maximum inch loss a course of three treatments is recommended, but as long as each UCW treatment is taken at least 7-10 days apart to allow the special clay formula and bandages to take full effect there is no limit on how many times you can be wrapped. Because the results are so amazing Universal Contour Wrap will soon become part of your regular health and beauty routine, keeping you in the shape you deserve.

13. How often can I be wrapped?

Answer: To achieve maximum inch loss with UCW Classic a course of three treatments is recommended, taken 7-10 days apart. However because all UCW therapists are trained to treat each client individually and work with you to ensure you achieve maximum results you may be advised to be wrapped less often.

14. Will I just lose inches because I’m sweating?

Answer: No. The inch loss you’ll experience with Universal Contour Wrap is a result of the clay formula and special wrapping techniques used during the treatment. Warm clay and bandages are used in the wrapping process to make the application soothing and create the ideal effective temperature for the clay to work but not to induce sweating and dehydrating, unlike other wrap treatments.

15. Are there any common side effects to UCW?

Answer: Classic is a powerful detox treatment, and so it is important to drink plenty of water for several days after the treatment. If you continue to drink tea, coffee and fizzy drinks throughout your “normal” day you may find that after the toxins and impurities have been withdrawn that you may have a slight headache. If you follow our aftercare instructions and drink plenty of STILL water after your treatment and limit the intake of caffine and fatty foods there is little chance of this.